grad pageTitle

Historia

 
 Lewréns pappersindustri AB startade sin tillverkning i Göteborg i början av 50-talet med att köpa upp papper från tidningsbranschen. Pappret rullades upp på rullar eller ark för att sedan levereras till grossister och fiskhandlare i Göteborg.

Första lokalen låg på Smedjegatan i centrala Göteborg. I början av 70-talet köpte Uno Lissblad och Kalle Johansson företaget av Bengt Karlsson. Uno & Kalle fortsatte att köpa restpartier av papper av tidningsbranschen men man köpte även restpartier av returpapperbolagen. Nu började även andra företag ute i landet att höra av sig. Papper i ark levererades nu till både fiskhandlare och charkuterier. I takt med att kunder strömmade till ökade sortimentet med bärkassar, räkpåsar, salladsbägare m m.

Varje torsdag körde Uno sin lastbil en runda till Feskekörka och Saluhallen.

I slutet av 80-talet närmare bestämt 1989 blir Mats, Anna-Karin och Mikael Ohlsson tillfrågade om de vill köpa företaget. I Mars 1989 är köpet klart och flytten går till Kungälv.

Första lokalen blir på Trollhättevägen 12 som hyrs av Motoria. På Trollhättevägen stannar företaget inte länge, nästa flytt går till Rollsbo Industriområde där vi finns än idag. Nu startar jobbet med att bli en fullsortiments grossist för att bättre kunna möta kundernas krav. Lewréns Papper som vi heter idag är ett rent handelsföretag, där tillverkningdelen är såld sedan länge.

Våra kunder idag är fisk- och charkaffärer samt pappersgrossister. Vi omsätter idag ca 7,5
Miljoner kronor och är fem anställda.

 
Powered by Winbas e-handel
grad objHeader

Byt Språk

Språk:
grad objHeader

Mitt konto

Användarnamn:

Lösenord:closed Glömt lösenordet
closed Ny kund